Over een gezinshuis

Een gezinshuis biedt een vorm van kleinschalige jeugdhulp, waarin de gezinshuisouder(s) op professionele wijze de verzorging, opvoeding en begeleiding van een aantal jeugdigen vormgeven. Deze jeugdigen worden in het eigen gezin van de gezinshuisouder(s) geplaatst.

Wat is het doel?

Het doel van een gezinshuisplaatsing is het creëren van een gezinsvergelijkende situatie waarin de jeugdige zich onder professionele begeleiding zo goed mogelijk kan ontwikkelen.

Welke zorg levert Trias Jeugdhulp?

Het gezinshuis biedt de jeugdige 24/7 een veilig, stabiel en professioneel opvoedklimaat. Hierbinnen is oog voor de samenwerking met de belangrijke personen in het leven van de jeugdige. 

Het gezinshuis ondersteunt en begeleidt de ontwikkeling van de jeugdige, en is gericht op het vergroten van het gevoel van basisveiligheid. Van hieruit kan de jeugdige ontspannen en herstellen. Ondersteuning van Trias Jeugdhulp kan bestaan uit: psycho-educatie, begeleidingsgesprekken, multidisciplinaire overleggen, gesprekken met ketenpartners en kindgesprekken.

Het behandelteam

Het team bestaat uit gezinshuisouders, een coördinator en een gedragswetenschapper. We willen de gezinshuizen ‘ontzorgen’ maar tegelijkertijd geen afbreuk doen aan hun eigen ondernemerschap en professionaliteit.

Jeugdhulp op maat, passend bij de hulpvraag

Trias Jeugdhulp wil kinderen, jongeren en hun gezin zo snel mogelijk de meest passende jeugdzorg bieden, passend bij de hulpvraag. De hulp die wij bieden kan een combinatie zijn van de hulpvormen in ons zorgaanbod. 

Trias werkt samen met diverse gezinshuizen. We kijken bij de aanmelding zorgvuldig bij welk gezinshuis de hulpvraag het beste past. Denk hierbij aan ervaring, affiniteit en kracht van het gezinshuis. Daarin denken we in mogelijkheden en uitdagingen. Dit zogeheten “matchen” doen we via het handboek methodisch matchen.

Heb je als verwijzer vragen of wil je vooroverleg over een aanmelding? Ons voordeurteam coördineert alle zorgaanmeldingen en beantwoordt graag je vragen. Het team is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur via 038 456 46 60. Direct aanmelden met een gezinsplan? Ga dan naar onze aanmeldpagina.

Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.